Hur gjuter man i Thermoblock?

När du fyller Thermoblocken med betong är det viktigt att arbeta metodiskt och noggrant för att säkerställa att hela konstruktionen blir stabil och fri från luftfickor.
Betongen ska fyllas varv efter varv i ett jämnt lager och det är avgörande att luft inte fastnar i blockens hålrum.
Genom att använda ett kvastskaft eller ett långt armeringsjärn och röra upp och ner i varje cell pressas luften ut och betongen fördelas korrekt. Stressa inte under gjutningen utan se till att betongen når alla hålrum.
När din pool har fyllts upp till överkanten är det viktigt att jämna till betongen ovanpå poolkanten. En slät och fin yta underlättar vid montering av exempelvis poolsarg och andra detaljer.
För att få en så jämn och säker gjutning som möjligt är det en fördel att använda en två tums slang för betongfyllningen. Detta gör att betongen rinner långsammare, ger en bättre fördelning och gör slangen lättare att hantera. Betongstrålen bör riktas mot förstärkningarna i Thermoblocken för att minimera risken att blocken spricker.
Betongvibrator får aldrig användas eftersom den kan förstöra Thermoblocken och påverka poolstommens stabilitet. För att undvika luftfickor bör man löpande knacka på väggen med handflatan för varannan varv som fylls med betong. Om ett ihåligt ljud hörs måste betongen arbetas igenom i det området för att säkerställa att den packas ordentligt.
Betongen behöver härda i minst en vecka innan marken återfylls runt poolen. Om poolen är monterad ovan mark bör man helst vänta upp till fyra veckor innan den vattenfylls för att säkerställa att betongen har härdat helt och uppnått sin fulla styrka.
För att dränera ut eventuellt kondensvatten mellan linern och poolväggen rekommenderas att borra 20 mm hål i bottenplattans alla innerhörn. Hålen ska placeras så nära hörnen som möjligt för att de inte ska synas genom linern.
Genom att följa dessa riktlinjer skapas en stabil, välisolerad och hållbar Thermopool NXT® som är redo att hålla i många år framöver.