Fyll i en offertförfrågan!

  Dela med en vän!

  POOLMARKNADENS BÄSTA DEAL NÅGONSIN! UPP TILL 30% I RABATT!* POOLMARKNADENS BÄSTA DEAL NÅGONSIN! UPP TILL 30% I RABATT!* POOLMARKNADENS BÄSTA DEAL NÅGONSIN! UPP TILL 30% I RABATT!*

  Lamelltäcke – det nya pooltaket

  Lamelltäckning premium med appstyrning

  Hos oss poolälskare har pooltaket länge varit det självklara valet när det kommer till att täcka poolen och det med rätta. Fördelarna med ett pooltak är många. Lamelltäcket skyddar badvattnet från löv, pollen och annan smuts vilket innebär att vi inte behöver rengöra poolen lika ofta. Uppvärmningskostnaderna blir lägre och dessutom hjälper pooltaket till att bibehålla värmen i vattnet längre.

  Att behålla värmen i poolvattnet är lite extra uppskattat här uppe i svala Skandinavien! Dessutom innebär ju pooltaket ett tryggt skydd som förhindrar att någon skulle ramla i av misstag. Men tekniken går som vi vet ständigt framåt och på senare tid har det börjat dyka upp alternativ till pooltak, alternativ med egenskaper du inte hittar hos ett klassiskt pooltak.

  Vi pratar så klart om lamelltäckning.

  Precis som namnet antyder pratar vi om ett täcke med luftfyllda lameller. Till skillnad från ett pooltak, som skjuts ut ovanför poolen, rullas lamelltäcket ut precis vid vattenytan där det flyter stilla och lugnt. Fördelarna med ett lamelltäcke gentemot ett pooltak är flera:

  Lamelltäcket kräver mindre utrymme än ett pooltak

  Har du ett pooltak behöver du ha en fri yta bakom poolen dit du kan skjuta undan taket under tiden du använder poolen. Lamelltäcket rullar du enkelt upp på en ställning som tar betydligt mindre plats.

  Lamelltäcket smälter bättre in i omgivningen

  Visst finns det pooltak som är snygga och passar bra in i trädgården men om vi ska vara helt ärliga är de få. De flesta pooltak är relativt skrymmande, medan ett lamelltäcke är avsevärt mer diskret och smälter in snyggare i poolområdet.

  Lamelltäcke är lika tryggt och säkert som ett pooltak

  Även fast lamelltäcket ”flyter” på vattenytan är det lika tryggt och säkert som ett pooltak. Som säkerhetstäckning är de fullt godkända och håller för belastning upp till 100 kg.

  Lamelltäcke håller värmen lika bra, eller bättre, än pooltak

  Lamellerna i täckningen har samma, eller till och med bättre, isolerande förmåga som ett pooltak och bidrar till att upprätthålla värmen i vattnet. Lamelltäcket går dessutom att få med så kallade solarlameller som tillför extra värme till poolen.

  Smidig styrning via mobilen

  Vår personliga favorit är en smidig liten detalj. Ett lamelltäcke behöver du inte rulla in och ut för hand, det är betydligt smidigare än så. Med hjälp av en elektrisk motor kopplad till en app kan du styra täcket via din mobiltelefon. Men en enkel knapptryckning kan du förbereda poolen för morgondoppet samtidigt som du brygger kaffe.

  Detta är några av de fördelar du får med ett lamelltäcke. Intresserad av att veta mer? Vi på Poolgiganten har varit i poolbranschen i över 30 år och har den erfarenhet som krävs för att kunna guida dig i ditt val.

  Läs mer om våra tre olika lamelltäckningar på länken nedan, samtliga med app-styrning!

  Läs mer här

  Wasa Kredit – en trygg finansieringspartner

  Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi dig som kund olika former av finansieringslösningar.

  Finansiering