Fyll i en offertförfrågan!


  Dela med en vän!

  Låt pooldrömmen bli sann – bygg poolen nu. Kampanj med 20% rabatt!* Välkommen till Sveriges snabbast växande poolföretag! Låt pooldrömmen bli sann – bygg poolen nu. Kampanj med 20% rabatt!* Välkommen till Sveriges snabbast växande poolföretag! Låt pooldrömmen bli sann – bygg poolen nu. Kampanj med 20% rabatt!* Välkommen till Sveriges snabbast växande poolföretag!

  Pooltak

  Skjutbara pooltak

  Våra skjutbara pooltak håller hög kvalitet och är mycket prisvärda. Vi har flera olika modeller av pooltak att välja mellan, låga och höga. Välj själv det du tycker passar bäst i just din trädgård.

  Har du sett våra lamelltäcken? - Ett uppskattat alternativ till pooltak!
  Leia Pooltak

  Leia

  Leia pooltak

  Leia-serien, i antracitgrå färg, är vår exklusiva standardserie för pooltak med låg takhöjd. Pooltaket är utrustat med 3 mm klarplast och skena på endast en sida. Leia pooltak levereras i en box som byggsats, men kan också mot pristillägg levereras i färdigmonterade sektioner för enkel installation. Höjd på Leia pooltak är 58-72 cm beroende på modell.

  • 3,68 x 6,76 m Pris: 115 900:-
  • 4,2 x 8,18 m Pris: 142 900:-
  • 4,68 x 8,76 m Pris: 153 900:-

  Förlängningsskena Pris: 2900:-/3900:- beroende på storlek på Leia pooltak.

  Nova Comfort pooltak från Poolgiganten

  Nova

  Nova pooltak

  Nova Comfort-serien, i aluminiumvit eller antracitgrå färg, är vår exklusiva standardserie för pooltak med normal takhöjd, utrustad med automatisk sektionslåsning och extra platta komfortskenor. Nova Comfort pooltak levereras i en box som byggsats, men kan också mot pristillägg levereras i färdigmonterade sektioner för enkel installation. Höjd på Nova pooltak är 81-108 cm beroende på modell.

  • 3,2 x 6,2 m Kanalplast Pris: 68 900:-
  • 3,2 x 6,2 m Klarplast Pris: 78 900:-
  • 3,78 x 6,7 m Kanalplast Pris: 71 900:-
  • 3,78 x 6,7 m Klarplast Pris: 82 900:-
  • 3,78 x 8,2 m Klarplast Pris: 99 900:-
  • 4,1 x 8,1 m Kanalplast Pris: 99 900:-
  • 4,1 x 8,1 m Klarplast Pris: 109 900:-
  • 4,79 x 8,7 m Kanalplast Pris: 104 900:-
  • 4,79 x 8,7 m Klarplast Pris: 118 900:-
  • 4,79 x 10,7 m Klarplast Pris: 139 900:-

  Förlängningsskenor Pris: 5 500-7 500:- beroende på storlek och modell på pooltak.

  Alva pooltak

  Alva

  Alva pooltak

  Alva har en modern och stilren design och är marknadens lägsta pooltak med en höjd från endast 38 cm. Alva pooltak har utrustats med förstärkta aluminiumprofiler så att pooltaket trots sin platta konstruktion uppfyller den franska säkerhets- och kvalitetsstandarden, NF P 90 309. En fördel med Alva pooltak är att det kan beställas med endast skena på ena sidan och hjul på andra sidan.

  Måttanpassade pooltak som tillverkas på beställning. Alva pooltak levereras med förmonterade sektioner direkt från fabrik.

  Pris från: 99 900:-

  Vanliga frågor om pooltak

  Finns det lägre alternativ?
  Varför behövs ett pooltak?
  Kan jag montera pooltak själv?
  Tar pooltak mycket plats?

  Finns det lägre alternativ?

  Ett väldigt uppskattat alternativ till pooltak är lamelltäckning. Till skillnad från pooltaken så är lamelltäcken helt platta och flyter på vattenytan vilket gör att dom inte skymmer utsikt eller blir så framträdande i trädgården.

  Den isolerande förmågan är samma eller till och med lite bättre än för pooltak och det går att få lamelltäcket med så kallade solarlameller vilka tillför extra värme till poolen. Poolgigantens lamelltäcken är självklart säkerhetsgodkända och ett lika tryggt val som ett pooltak.

  Våra lamelltäcken öppnas enkelt med en app i telefonen och därmed så behöver man inte rulla/skjuta in och ut det för hand på samma sätt som man behöver göra med ett pooltak. Tänk dig till exempel att sitta vid köksbordet en lördagsmorgon med en kopp kaffe samtidigt som du förbereder poolen för ett morgondopp genom en snabb knapptryckning på din telefon. Inte så dumt!

  Varför behövs ett pooltak?

  Pooltak är säkert

  Enligt boverkets regler så skall bör poolen vara täckt med någon form av skydd. Ett pooltak är ett mycket säkert alternativ som dessutom kommer med andra fördelar.

  Pooltaket håller poolen ren

  Ett pooltak betyder mer tid till simning, bad och lek. Med en öppen pool är det bara en tidsfråga innan poolen är fylld med löv och annat skräp. Den tid och energi det tar att hålla poolen ren kan du använda till bad istället. Många väljer dessutom gärna ett högre tak för att kunna bada under taket under regniga sommardagar.

  Pooltak håller värmen

  Under natten går utetemperaturen ner och kyler då också ned vattnet i poolen. Med ett pooltak bibehåller du temperaturen även nattetid och kan njuta av en härlig simtur tidigt på morgonen. På det sätter förlänger du även badsäsongen då du kan bada tidigare på våren och en bit in på hösten.

  Du sparar pengar med pooltak

  Förutom att behålla värmen kan taket också bidra till att värma upp poolvattnet, nästan lika effektivt som en lamelltäckning. Låter du taket vara på en solig dag blir det som en växthuseffekt där vattnet värms upp på naturlig väg och du kan låta poolvärmaren vara avstängd.

  Kan jag montera pooltak själv?

  Ja, de flesta av våra pooltak levereras som en byggsats för montage av händiga privatpersoner. Föredrar du att få ditt tak färdigmonterat så ordnar vi givetvis det också, det enda du behöver göra då är att sätta det på plats.

  Man bör räkna med att det tar några timmar att montera en pooltaksektion. Ju längre pooltak man har, desto längre tid tar det och tiden det tar att montera pooltak varierar även lite baserat på modell.

  Tar pooltak mycket plats?

  Om du ska kunna skjuta undan hela taket behöver du ha en fri yta bakom poolen. Hur mycket utrymme som behövs beror så klart på hur stor poolen och taket är. För de flesta pooltak bör du generellt ha minst två meter fritt för att få plats med taket.

  Allt beror på hur stort ditt pooltak är men generellt gäller det här:
  Pooltakets bredd ihopskjutet är den största sektionens bredd + 60 mm per sektion.
  Alltså, är pooltaket i tre sektioner blir den ihopskjutna bredden den största sektionens bredd +120 mm.
  Pooltak i fyra sektioner blir det den största sektionens bredd +180 mm.
  Pooltak i fem sektioner blir det den största sektionens bredd +240 mm.

  Läs mer om pooltak hos vår leverantör.
  Samtliga pooltak omfattas av 3 års materialgaranti.

  Kontakta oss gärna

  Poolgiganten har många års erfarenhet av branschen. Vi känner oss trygga när vi påstår att vi kan det mesta om pooltak.
  Kontakta oss gärna om du har funderingar om pooltak, vi hjälper dig hitta en lösning som är perfekt för just dina behov.

  Fler säkra poolöverdrag

  Wasa Kredit – en trygg finansieringspartner

  Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi dig som kund olika former av finansieringslösningar.

  Finansiering