Fyll i en offertförfrågan!

  Dela med en vän!

  POOLMARKNADENS BÄSTA DEAL NÅGONSIN! UPP TILL 30% I RABATT!* POOLMARKNADENS BÄSTA DEAL NÅGONSIN! UPP TILL 30% I RABATT!* POOLMARKNADENS BÄSTA DEAL NÅGONSIN! UPP TILL 30% I RABATT!*

  Bygga pool ovan mark

  Har du bestämt dig för att skaffa pool? Vägen från pooldröm till verklighet behöver inte vara så lång, bland de första besluten du ställs inför är om poolen ska grävas ner eller placeras på marken.

  Ovanmarkspool med trappa till trädäck

  En pool ovan mark, även kallad ovanmarkspool, är ett populärt alternativ då arbetsinsatsen är förhållandevis låg eftersom det kräver minimalt med markberedning. Värt att tänka på är att markarbete och övriga hantverkstjänster kostar ungefär lika mycket som själva poolen.

  Att bygga pool ovan mark är därför en billigare lösning än en nedgrävd pool – du undviker exempelvis omfattande grävarbete, bortforsling av jord och tippningsavgifter vilket innebär att den totala investeringskostnaden blir lägre. Underlaget behöver förberedas genom att gjuta en plan och stadig bottenplatta, men i de flesta fall krävs det inget större förarbete.

  Konstruktion för pool ovan mark i toppklass

  Poolgiganten säljer Thermo NXT®, en Thermopool som klarar att stå ovan mark men även helt eller delvis nedgrävd – de bästa förutsättningarna för att du som kund ska kunna anpassa bygget utifrån hur din tomt ser ut och skapa ett så trivsamt relaxområde som möjligt.

  Pooler ovan mark kräver en konstruktion som på egen hand kan stå emot vattentrycket och är självbärande. Thermopool NXT® klarar upp till 8 m längd på väggarna utan extra förstärkningar. Om du önskar en längre vägg helt fristående behöver du bygga kontreforer vilket stabiliserar konstruktionen. Smidigt nog byggs dessa stöd i samma typ av Thermoblock som väggarna är uppbyggda av. Enkelt och lätt!

  Vår poolstomme Thermo NXT® är utom tävlan den starkaste och mest hållbara på marknaden i dag, en trygghetsfaktor om du väljer att placera din pool fritt på marken!

  Poolmiljön förhöjer upplevelsen

  Förutom sköna tillval som färg och mönster på liner, poolbelysning och poolöverdrag så vill du så klart att ditt nya badparadis ska smälta in estetiskt på din tomt.

  Vi rekommenderar därför att du kompletterar med ett pooldäck som ger sken av att poolen är nedgrävd och på så sätt blir en naturlig del av trädgården. Att bygga in en pool ovan mark i ett trädäck är en lösning som upplevs lite mer elegant och lyxigt och skiljer sig inte utseendemässigt från en markpool. Ett pooldjup på 150 cm är vanligt så lägg god tid på planeringen och ta hänsyn till nivåskillnader runt om din poolanläggning.

  Vi hjälper dig gärna med tips på hur du kan bygga din pool för att skapa en inbjudande känsla. Kontakta oss så går vi igenom vad som passar just dig bäst!

  Tips för ditt poolbygge

  Kontakta oss här

  Wasa Kredit – en trygg finansieringspartner

  Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi dig som kund olika former av finansieringslösningar.

  Finansiering