Fyll i en offertförfrågan!


Dela med en vän!

Vi upprepar succéerbjudandet - 20% i rabatt på alla poolpaket! Vi upprepar succéerbjudandet - 20% i rabatt på alla poolpaket! Vi upprepar succéerbjudandet - 20% i rabatt på alla poolpaket!

Cirkulationspump

Låter pumpen konstigt? Kommer det inget vatten ur inloppen?

Här nedan ser du några av de vanligaste orsakerna till att pumpen låter konstigt eller inte fungerar.

Silkorgen
För låg vattenivå
Flottör i bräddavlopp
Bubblor ur inloppen

Silkorgen

Problem med silkorgen i bräddavloppet

-Om silkorgen i bräddavloppet är full med löv så kan pumpen inte suga vatten ur poolen. Töm silkorgen och starta pumpen igen.
-Om silkorgen har hamnat på sned så bildas en virvel i bräddavloppet som gör att pumpen suger luft. Rätta till silkorgen och om den flyter upp och hamnar på sned igen så kan du lägga en liten sten som tyngd i silkorgen för att undvika problemet framöver.

För låg vattenivå

För lite vatten i poolen

Om vattennivån är för låg så suger pumpen luft och kan gå sönder. Vattennivån i poolen skall var mer än halva öppningen på bräddavloppet. Fyll på med vatten till minst halva eller helst två tredjedelar av öppningen på bräddavloppet och se till att bibehålla den nivån under hela poolsäsongen. 

Flottör i bräddavlopp

Flottören (skimmerklaff) i bräddavloppet

Om skimmerklaffen inte sitter som den skall så kan pumpen suga luft och gå sönder. Se till att montera skimmerklaffen korrekt igen. Har den gått sönder ring oss och beställ en ny. Om du använder poolen utan skimmerklaff så hamnar det mesta av skräpet på botten av poolen istället för i silkorgen då ytvattenhastigheteten är för låg utan skimmerklaff.

Bubblor ur inloppen

Skräp på o-ringen

Om pumpen suger luft och det kommer bubblor ur inloppen så kan det vara skräp på o-ringen som sitter under glaslocket på cirkulationspumpen. Ta loss locket och gör rent o-ringen. sätt tillbaka locket och starta pumpen igen. O-ringen kan med fördel smörjas med vaselin.

Wasa Kredit – en trygg finansieringspartner

Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi dig som kund olika former av finansieringslösningar.

Finansiering